Nyhetsbrev feb 2009

Hej prenumerant!

Vågar vi tro att det här året blir starten på något nytt; ett annorlunda förhållningssätt till varandra? Optimismen i frågan beror bland annat på att när det här skrivs så har Barack Obama varit president i knappt en månad och bland annat startat någonting som kallas ”Citizien´s Briefing Book”, Medborgarnas ”Föredragningsbok”, kanske man kan översätta det med. Den påbörjades när det blev klart att Obama blivit vald till president och innehåller förslag på olika åtgärder som USA:s medborgare kunnat gå in och rösta på. Förslagen kommer från medborgarna själva och de tio förslag som fått flest röster har lämnats över till presidenten. Vad han sedan gör med dem, ska bli intressant att se! Alldeles klart är att det finns få presidenter som har startat sitt arbete med så mycket förväntningar på sig!

På Solkatten vågar vi tro på att det här året blir bättre än någonsin! Med hjälp av våra igångsättare och med ännu bättre marknadsföring hoppas vi på att rikta ett starkt ljus mot den enorma kraft som ligger i självhjälpsgrupper!
En nyhet (!) i det här Nyhetsbrevet är att alla artiklar är länkade till vår hemsida. På det sättet får vi ett kortare och mer överskådligt nyhetsbrev. Kom gärna med synpunkter och kommentarer!
/Solkatterna

SJÄLVHJÄLP I SVERIGE OCH VÄRLDEN

Vi fortsätter vår artikelserie om självhjälpsgrupper runt om i Sverige och världen. Den här gången har Bjarne Rehnberg skrivit om en resa till Wien och självhjälpsgrupper där, som han gjort tillsammans med deltagare från 4BoDal. Läs mer!

Vi har också haft ett samtal med två av våra medarbetare på Solkatten. Läs om funderingar och tankar kring självhjälpsgruppens möjligheter!

LÄSTIPS
Lästipset handlar den här gången bland annat om citron-meditation och räknatankar-meditation! I boken 3-minuters meditation av David Harp och Nina Feldman är det ett par av alla de förslag på meditationsstunder man får som läsare. Det här ser ut som en anspråkslös liten bok, men den innehåller mycket mer än vad titeln antyder. Läs mer!

NY SOLKATT
Vi presenterar vår nya Solkatt, Maria Gustafsson! Hon gick i en självhjälpsgrupp här på Solkatten under hösten 2005-våren 2006 och har nu också utbildat sig till igångsättare. Läs mer!

NYHETER
Följande grupper startades eller startas under februari:

  • Att ha funktionshindrat barn
  • Skilsmässa
  • Självkänsla

SJÄLVHJÄLPSGRUPPER PÅ G
Här kommer några gruppämnen som är på gång att starta, men som behöver fler deltagare för att komma igång.

  • Shoppingberoende
  • Att vara anhörig till alzheimerssjuk eller annan demens
  • Ofrivilligt barnlös

På Solkatten gäller samma regel för alla grupper: inget startdatum förrän anmälningslistan är full. Vill du börja i någon grupp? Hör av dig till Solkattens kansli: e-post: solkatten@sjalvhjalp.com eller 031-42 32 26

UTBILDNING
Samtalspedagogik
Nästa kursstart i Göteborg för den 1-åriga Samtalspedagogutbildningen är den 16-17 maj. Läs mer på www.realinsight.se Ring 031-42 32 26 eller 0702-999 822. Du kan också maila på solkatten@sjalvhjalp.com

Missa inte vår spännande utbildning till Igångsättare!
Den genomförs 24-25 februari här på Solkatten. Anmäl dig omgående om du är intresserad, tel 031-42 32 26. Läs mer om innehållet i utbildningen

Fokusering

Fokusering är en basfärdighet för livet – ett sätt att komma i kontakt med en större intelligens inom dig. Fokuseringens upphovsman, Eugene Gendlin, säger att ”Kroppen är det undermedvetna” och att ”din fysiskt kända kropp är en del i ett gigantiskt system av här och andra platser, nu och andra tider, du och andra människor, ja, faktiskt hela universum. Denna känsla av att vara kroppsligt levande i ett oändligt system är kroppen så som den känns från insidan.” Vill du också uppleva din kropp och dess intelligens från insidan? Lär dig fokusering, ett oslagbart sätt att få ny kunskap om dig själv och de gamla och nya upplevelser du bär med dig samt att återupptäcka dina kreativa sidor! Nästa Fokusering Nivå 1 håller jag lördag-söndag 28-29 mars med uppföljning lördag 2 maj.Mitt nya kursupplägg, med fyra delmoment, ger dig verkligen möjlighet att lära dig fokusering så det blir en del av din vardag. Regelbunden träning är a och o för att fokuseringen ska fungera. /Barbro Holmström Läs mer!

ÖVRIGT
Under 2008 har vi till och från vi haft problem med både hemsidan och vår e-post. De problemen är nu lösta! OM du har skickat e-post till Solkatten och inte fått svar, är vi mycket tacksamma om du skickar det en gång till! Troligen har ditt brev aldrig nått oss, tyvärr!

Liknande inlägg:

  • Finns inga liknande inlägg.
Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.