Lästipset

Själens Fågel
April månads boktips är två böcker och den första är en barnbok! Själens Fågel av Michal Snunit’ och Na’ama Golomb är en underbar liten pärla. En bok att använda när man som förälder, anhörig eller personal som arbetar med barn, vill prata om allt ”det där” som har med känslor av olika slag att göra.
”Och ibland blir man avundsjuk fast man inte vill det, och ibland förstör man när man menade att hjälpa. För Själens Fågel är inte jämt en lydig fågel, och ibland ställer den till det för en…..”

Bara ett exempel på en text som man kan samtala mycket om. Varje sida är ett guldkorn, som ger associationer till ens vardag. Egentligen är det en bok även för vuxna ……….

Tillvarataget
Vårt andra boktips är också det en helt fantastisk, makalös bok. Det är konstnären Klas Parknäs bok ”Tillvarataget”. Klas skriver så här på första sidan: ”Ur inspirationen som gav mig dessa målningar fick jag även tillgång till tankar, undringar och ord.” I boken varvar Klas vackra målningar med tänkvärda ord. Ja, de är verkligen tänkvärda, det här är en bok att återvända till hur många gånger som helst. Att välja ett exempel ur boken är verkligen inte lätt, alla sidor innehåller något värdefullt, det får bli det här:
”Som konstnär skulle jag lära mig att skapa.
Jag behövde lära mig att inte längre stå i vägen för det som skapas.
Jag frågade en nioårig flicka hur hon gjorde när hon ritade.
– Jag bara börjar rita så blir det fint, svarade hon.”

Läs mer på konstnärens hemsida www.klas.nu
På hemsidan visas ett nytt uppslag ur boken varje dag, samt andra tavlor Klas har målat!

Både de här böckerna är underbara presentböcker, till dig själv och andra, som håller för omläsning och omtittande många gånger om!

Liknande inlägg:

  • Finns inga liknande inlägg.
Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.