Skapande skola

Blir så glad när jag läser att min uppväxtkommun Mölndal har fått pengar att investera i bland annat dansmatte, musikskapande och digitalt berättande. Att göra kulturen till en del av lärandet låter som musik i mina öron. Ett av målen är att varje elev ska kunna uppleva och berikas av kultur genom hela skoltiden och att kunna ge eleverna det de inte visste att de ville ha, vi är på god väg  säger Kulturskolans chef Andrine Bendixen Mangs som är projektledare i den styrgrupp som i Mölndals stad organiserar pengarna från Skapande skola. Alla elever från årskurs ett till nio och särskolan är med. Dansmatte blir det i årskurs ett, vilket betyder att de får lära sig matematik med kroppen. Eleverna får senare musikskapa, göra egna animationsfilmer, lära sig digitalt berättande, teater mm. Hoppas nu att andra skolor tar efter så att alla barn får känna glädjen i lärandet, det som barn redan kan men som vi vuxna tar ifrån dem någonstans på vägen. Ser fram emot vinsterna av en skapande skola för alla.

Agneta Lyrhagen den 2 maj 2012

Liknande inlägg:

  • Finns inga liknande inlägg.
Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.