Öppen Självhjälpsgrupp utan tema

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Öppen Självhjälpsgrupp utan tema

6 december, 2018 kl. 18:00 - 20:30

10kr

Öppen Självhjälpsgrupp

Varmt välkommen till Solkatten och prova på hur bra det kan kännas att bli sedd, hörd och kännd* torsdag 6/12 kl. 18.00-20.30

Öppen Självhjälpsgrupp?

Det innebär att det kan komma olika eller samma personer varje gång. Du kan m.a.o. själv välja vilka och hur många gånger du vill vara med, allt från att bara prova på en gång till att vara med varenda gång. Tillfällena planeras att äga rum på olika veckodagar och tider, för att maximera chansen för alla att kunna delta.

Syfte

I väntan på gruppstart, kan vi erbjuda tillfällen då vi har Öppna Självhjälpsgrupper.

Öppna Självhjälpsgrupper är till för alla dem som står i kö för att komma med i en egen grupp, ska få kunna ta del av Solkattens verksamhet medan de väntar på en egen gruppstart. Tillfällena blir också möjligheter att prova hur det är att sitta med i en sådan grupp. Alla är naturligtvis välkomna att anmäla sig, man behöver m.a.o. inte stå i kö till någon annan grupp på Solkatten för att få delta i en Öppen Självhjälpsgrupp.

Max antal deltagare

Vi har begränsat antalet till max tio personer varje tillfälle, främst p.g.a. att Solkattens rum inte rymmer fler personer. Vi ser stora möjligheter för den här typen av grupper att växa ur Solkattens lokaler och då kommer vi mötas på andra ställen.

Självhjälpsgruppens innehåll

Om du redan har gått i en sådan grupp, vet du att vi t.ex. använder “Rundan”, när vi delar det som finns inom oss. Rundan är en metod för att kunna mötas från hjärtat på ett annat sätt än det vi oftast är vana vid. Där får vi t.ex. tala till punkt, utan att bli avbrutna och få ovälkomna råd, eller att någon annan helt tar över och börjar prata om sig själv. Vi delar på samtalsutrymmet och får träna oss i att tala i jag-form istället för man-form, som gör att vi distanserar oss från de tankar och känslor som finns inom oss.

Med och utan tema

Att gruppen är öppen kan betyda att den saknar ett tema. Det innebär att du kan dela inom precis vilket område du vill. Det kan vara allt från att du vill utveckla din förmåga att uttrycka dig verbalt, stärka din självkänsla, få ta del av andras delningar, till att du har en anhörig med drogproblematik eller svårigheter med egen psykisk ohälsa. Allt är välkommet i Solkattens Öppna Självhjälpsgrupper. När gruppen har ett visst tema, så delar vi mer utifrån just det ämnet.

Kostnad

Det här är en av de bästa och mest viktiga hörnstenarna på Solkatten. Vi har en bössa i varje rum där alla som kan ombeds att lägga 10 kr varje gång för kaffe, te, ljus, lokal m.m. Det går också bra att Swisha sin tia till Solkattens Swishnummer: 123 33 99 862. Om du inte har råd med 10 kr är du varmt välkommen ändå.

Om du har möjlighet välkomnas du att stödja Solkattens verksamhet genom att bli stödmedlem för endast 100 kr/år. Då är du med och bidrar till att andra med sämre ekonomi än du, kan få ta del av vår verksamhet. Du kan antingen Swisha din medlemsavgift eller betala in den på Solkattens bankgiro 5065-2452. Det är då viktigt att du skriver ditt namn, dina kontaktuppgifter och att betalningen är en medlemsavgift.

Bokade datum för Öppen Självhjälpsgrupp

Vi lägger upp alla våra kommande evenemang på Solkattens Gilla-sida på Facebook som heter Självhjälpshuset Solkatten, så kom ihåg att hålla utkik där.

Kontakt för bokning

Mejla till solkatten@sjalvhjalp.com (vi föredrar mejl)
Ring oss på 031 – 42 32 26
SMS:a till 0722 – 02 16 99

Vi behöver då veta vad du anmäler dig till, ditt namn, gärna både din mejladress och ditt telefonnummer.

Varmt välkommen till Självhjälpshuset Solkatten
Annette & Tony

PS
Tänk på att komma i tid då vi startar i tid.

Liknande inlägg:

 • Finns inga liknande inlägg.

Detaljer

Datum:
6 december, 2018
Tid:
18:00 - 20:30
Pris:
10kr

Arrangör

Självhjälpshuset Solkatten
Telefon:
031-423226
E-post:
solkatten@sjalvhjalp.com

Plats

Självhjälpshuset Solkatten
Majorsgatan 8
Göteborg, 41668 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-423226

Liknande inlägg:

 • Finns inga liknande inlägg.
 • Kommande evenemang

  1. Välkommen in i sagornas värld..

   januari 18 kl. 18:00 - 23:00
  2. Öppen självhjälpsgrupp om ”Att gå i mansgrupp!”

   januari 23 kl. 18:00 - 20:30
  3. Igångsättarkurs 6-7 mars 2019

   mars 6 kl. 09:00 - mars 7 kl. 16:00