Gruppstarter och övriga events Göteborg

Du är inte ensam

Kommande Gruppstarter & övriga events

Här nedanför finner du grupper & övriga events, som startar inom kort i Självhjälphuset Solkatten Göteborg. Om ingen grupp intresserar dig kan du klicka på “Intresseanmälan” för att anmäla ditt intresse till en annan grupp.

Intresseanmälan

Kommande gruppstarter

Prova på tema – Finn en vän

22 oktober kl: 19:00-21:00

Första och andra tillfället blev snabbt fullbokat med reservkö, så nu ha vi bokat in ett nytt prova-på-tillfälle med samma tema.

Det kommer även finnas möjlighet att prova på detta tema online, så håll utkik på våra online gruppstarter också. :) 

Vad innebär då temat?
Tanken är ju naturligtvis att erbjuda deltagare att dela med hjälp av Solkattens pedagogiska samtalsmetod “Rundan” om det som för dem känns angeläget kopplat till just det temat (ganska öppet och stort mao).

Det finns också möjlighet, naturligtvis bara för dem vill, att med hjälp av “Rundan” boka saker att göra tillsammans mellan träffarna. Allt är som vanligt frivilligt då ett av Solkattens ledord är just Frivillighet.

Kom och prova på detta tema, kanske bara en gång eller flera. Allt är möjligt på Självhjälpshuset Solkatten Göteborg.

Igångsättare för denna grupp är Alicia Andersson, som är redo för att vara med tre gånger om det finns tillräckligt många deltagare som vill fortsätta att träffas. 

Välkommen!

Anmäl dig

Prova på tema – Dataspelsberoende

29 oktober kl: 19:00-21:00

Månadens tema i oktober på Självhjälpshuset Solkatten är “Kommunikation i föräldrarollen” och temat “Datorspelsberoende” tycker vi passar bra i kombination med det. Du har nu chansen till ett prova på-tillfälle till självhjälpsgruppen med tema “Datorspelsberoende”, som äger rum torsdagen 29 oktober kl: 19:00-21:00 på Självhjälpshuset Solkatten Göteborg, alltså i våra fysiska lokaler.

Vad innebär då temat?
Har du kanske en tonåring som du tycker tillbringar för mycket tid framför sin skärm, så mycket att annat och andra blir lidande? Eller är det kanske någon vuxen i din närhet som gör på detta sätt? Du kan också vara en anhörig eller nära vän med någon som spelar för mycket spel på sin dator/telefon? Det kan också handla om annan skärmtid som att hänga på Youtube, Facebook mm. I så fall är detta helt rätt tema för dig. I Solkattens grupper blir du sedd och hörd samt får ta del av andras erfarenheter kring det här aktuella temat som nu provas efter förslag från våra deltagare.

Kom och prova på detta tema, kanske bara en gång eller flera. Allt är möjligt på Självhjälpshuset Solkatten Göteborg.

Igångsättare för denna grupp är Johanna Vespäläinen, som är redo för att vara med tre gånger om det finns tillräckligt många deltagare som vill fortsätta att träffas.

Välkommen!

Anmäl dig

Övriga events

Konsert Hanna Persson med knytishäng

20 november kl: 18:30-23:00

Gillar du vacker musik, komponerad och spelad av en ung kvinna som vi lär höra mycket mer av inom en snar framtid, Hanna Persson. I så fall vill du boka en av platserna till detta event som äger rum fredag 20 november kl.18.30-23.00.

Vem är Hanna?
Hanna hämtar inspiration ifrån sitt egna liv, och har använt låtskrivandet för att uttrycka och ge plats åt hennes olika känslor och tankar.
Hon har en vacker inkännande röst som berör på djupet och sjunger med känsla som får en att stanna upp.

Kvällen kommer innehålla flera delar:
– Konsert med Hanna.
– Knytis-middags-häng där du är med och bidrar med något till det gemensamma matbordet.
– Sharing cirkel där du kan dela din upplevelse.
– En meditation.
Allt det här kommer ske i vacker gemenskap i Självhjälpshuset Solkattens välkomnande lokaler.

Hur många platser finns det?
Vi räknar med att kunna vara max 35 personer, så snabba dig att boka din plats ;-D

Var är det någonstans?
Självhjälpshuset Solkatten ligger på Majorsgatan 8, nära Linnegatan i Göteborg.

  Vad kostar det då?
Kostnaden för event på Solkatten är 10 kr och då ingår kaffe/te/lokal mm. Du kan antingen betala kontant eller till Solkattens Swish 123 339 98 62.
Du ger det du kan eller det du tycker att det är värt för Hannas konsert, alla sådana donationer går till Hanna. Du kan antingen betala med kontanter på plats eller Swisha Hanna till 0768350360.

Vi ser fram emot att få avnjuta denna fredagskväll tillsammans med dig, så varmt välkommen till denna konsert med Hanna på Solkatten 🙂 ♥
Varmaste kramarna
Annette, Hanna, Alexander & Saga

Anmäl dig

Är du intresserad av något annat tema?

Sätt upp dig på intresselistan till det/de tema/teman du är intresserad av.