Tidigare Solkatter

Möten i hjärtat med plats för hela dig

Självhjälpsgrupper ger mig kraft att växa

Under 18 år hade Eva Landin återkommande depressionersamtidigt som hon arbetade, skötte 3 barn, gick igenom två skilsmässor och utbildade sig till undersköterska. Efter en svår ryggoperation blev hon sjukskriven för utmattningsdepression, men nu är hon på väg tillbaka tack vare Solkattens självhjälpsgrupper.

– Solkatten är så bra så att det inte är klokt! Jag har förstått mer om mig själv, blivit mer ödmjuk av att höra andras berättelser och jag känner en sådan tacksamhet för gemenskapen. Sen är det helt otroligt att det inte kostar något, säger Eva Landin.

Anna lyssnar på kroppen

Anna Krus väg ner i brunnen (som hon kallar det) och upp igen, är det många som kan känna igen sig i.

– I alla år har jag kompenserat min låga självkänsla med ett gott självförtroende. Jag fick bekräftelse för att jag var duktig, men när jag inte kunde prestera längre, föll jag ihop, säger hon. Vägen ut har tagit tid men nu arbetstränar hon på Solkatten.

Självhjälpsgruppen gav tillit

– Idag är jag tacksam för allt jag har upplevet, även det som varit hemskt. Jag har aldrig mått så bra som nu, Säger Susanne Byström, igångsättare på Solkatten. Idag är hon på väg tillbaka efter flera års sjukskrivning för utmattningsdepression. Nu i höst håller hon en MEA-kurs på Solkatten som ett led i sin utbildning till målbildstränare på Skandinaviska ledarskolan i Örebro. Det har varit tuffa år, men också lärorika.